لیست اختراعات احمدرضا راعي نياكي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1394/02/19
تاریخ ثبت: 1394/08/18
مخترع/مخترعان: احمدرضا راعي نياكي
خلاصه اختراع:

اين اختراع نوع جديدي از آهن اسفنجي كه ميزان كربن آن بسيار پايين و درجه فلزي آن بالاي 94% است. نام اين محصول بريكت سرد آهن اسفنجي كم كربن است كه به اختصار نام آن LCBI است. تفاوت عمده اين محصول با نمونه هاي مشابه ديگر چگالي نسبتا بالاتر و سطح ويژه كمتر آن است كه در نتيجه سبب مي شود حمل و نقل و نگه داري آن راحتتر صورت پذيرد. همچنين مشخصه بارز ديگر اين اختراع ميزان درجه فلزي بالاي آن ( بالاي 94%) و همچنين ميزان پايين كربن آن (كمتر از 0/053%) است. هكچنين براي توليد اين محصول نيز از شيوه نسيتا جديد كوره تونلي استفاده شده است كه روشي مناسب براي توليد آهن اسفنجي در ظرفيت هاي پايين ميباشد.

تاریخ اظهارنامه: 1394/09/22
تاریخ ثبت: 1395/02/08
خلاصه اختراع:

عنوان اين اختراع خشك كردن مواد ريز دانه در راكتور بستر سيال است كه در زمينه متالورژي قرار دارد. يكي از مزاياي اين اختراع اختلاط بالاي (Well-Mix) بين ذرات جامد و گاز خشك كن است ( در كارهاي صورت گرفته در گذشته جريان حركت ذرات در داخل بستر سيال بصورت پلاگي بوده است) كه ضمن افزايش بازده و سرعت فراوري راكتور از ميزان مصرف انرزي راكتور نيز كاسته مي شود. طراحي و چينش منحصر به فرد نازل هاي دمنده، در اين اختراع يكي از دلايلي است كه سبب شده است اختلاط كامل در اين راكتور صورت پذيرد. يكي از مشكلات خشك كن هاي بستر سيال عدم اختلاط ذرات و ايجاد نواحي مرده ( Dead-Zone) در بستر بوده است كه طراحي منحصر به فرد آيروديناميكي و هندسي نازل ها در اين اختراع سبب جلوگيري از اين مشكل شده است. رژيم سيالاتي حاكم بر راكتور بصورت حبابي است و اين اختراع در صنايع متالورژيكي مانند تشويه، احيا، خشك كردن مواد معدني و صنايع غير متالورژيكي از قبيل نفت و پتروشيمي، غذايي و دارويي، هسته¬اي، نطامي و .... كاربرد دارد.

تاریخ ثبت: 1391/06/17
خلاصه اختراع:

امروزه نياز به موادي كه بتوانند در دماهاي بالا استفاده شود تا همزمان با افزايش بازده انرژي كارايي بسيار خوبي نيز داشته باشند در صنايع مختلف بسيار زياد مي باشد. چنين موادي كه كاربردهاي صنعتي مواد پيشرفته دماي بالا به موازات مواد دما بالاي پايه نيكل و سوپر آلياژها رو به افزايش است. از جمله موارد كاربرد مواد دما بالا مي توان به المنت هاي كوره ها، قسمت هاي توليد نيرو، قسمت هاي گرم توربين موتور هواپيما مانند پره توربين، محفظه احتراق توربين و نازلهاي موتورهاي موشك با سوخت جامد اشاره نمود. مواد ساختاري در ارتباط با كاربردهاي دما بالا بايد علاوه بر دارا بودن خواص ديگر، مقاومت به اكسيداسيون عالي، مقاومت به خزش بالايي نيز داشته باشند. به منظور دستيابي به يك توازن منطقي از تمام اين خصوصيات مورد نياز در صنايع، تحقيقات قابل توجهي معطوف اين مسئله شده است. به خصوص، تركيبات بين فلزي و چند فازي به علت اينكه نيازهاي فوق را به آساني برآورده مي سازند، به عنوان مواد ساختاري دماي بالا مورد توجه بيشتري قرار گرفته اند. فلز موليبدن به عنوان يك عنصر ديرگداز و آلياژهاي آن امروزه مورد توجه بيشتر مققين براي كابردهاي دما بالا است. آلياژ پايه موليبدن Mo-TZM يكي از بهترين آلياژهاي ديرگدازي براي كاربردهاي بي نظير در صنايع انرژي هسته اي مانند راكتورهاي جوش هسته اي و نيز در سيستمهاي هوافضا و غيره مي باشد. از آنجا تحقيقات علمي براي توليد آلياژ پايه موليبدن Mo-TZM با ساختار نانومتري انجام نشده است، لذا در تحقيق حاضر توليد آلياژ دماي بالاي Mo-TZM با ساختار نانومتري براي اولين بار مورد توجه قرار گرفته و با استفاده از روش متالورژي پودر سنتز گرديده است. با كاهش اندازه ذرات و رسوباته تشكيل ذرات نانومتري افزايش يافته و ذرات فاز ثانويه باعث افزايش استحكام خزشي به واسطه رسوبگذاري درون دانه اي نزديك مرزهاي با انرژي كمتر در مقابل رسوبگذاري مرزدانه اي مي شوند. بنابراين با توليد آلياژ TZM با ريز ساختار نانومتري كه حاوي فازهاي ثانويه پراكنده شده در درون دانه ها، افزايش استحكام خزشي در دماي بالا افزايش خواهد يافت و در ضمن با افزايش مرزهاي با زاويه كم (Low Angle Boundaries: LABs) نسبت به مرزهاي با زاويه زياد (High Angle Boundaries: HABs) مي توان باعث بهبود خواص مكانيكي و فيزيكي و حتي كاهش حساسيت خوردگي مرزدانه شد. تمامي موارد فوق آلياژ مذكور را به تبديل به يك ماده ارزشمند جهت استفاده در صنايع هوافضا، صنايع ظامي و صنعت ساخت كوره هاي القايي خواهد كرد.

موارد یافت شده: 3